Sauvignon blanc Terroir selection 2019

2019, Akostné suché víno, biele
Chuť a senzorické vlastnosti

Vôňa tradične vyrábaného sýtožltého vína je rastlinná, citrusová. Vďaka fermentácii v sudoch vykazuje vysokú mieru zložitosti, pričom vlastnosti tohto vína sú mimoriadne dokonale vyvážené a absolútne komplexné. Taníny v ňom sa skvele dopĺňajú a vínu dodávajú dlhotrvajúcu a neopakovateľnú chuť.

Odroda
Sauvignon Blanc
Kategorizácia (klasifikácia)
Akostné suché víno, biele
Podávanie vína
Podávajte pri teplote 13-14 °C v pohároch na červené víno s objemom 580–620 ml.
Vhodné kombinácie vína a pokrmov
Jedlá z bravčového mäsa so zelenou špargľou, so sladkým zeleným hráškom, zeleninové jedlá s cestovinami
Vinohradnícka oblasť
Južnoslovenská
Vinohradnícky rajón
Štúrovský
Obec
Chľaba
Pôda
vulkanická
Obsah alkoholu (%)
13.00
Objem balenia (l)
0.75
Obsah kyselín (g/l)
6.19
Obsah zvyškového cukru (g/l)
3.10